Interuniversitaire groep

OEDEMA is een interuniversitaire groep (UAntwerpen, UGent en KU Leuven) van kinesitherapeuten met een wetenschappelijke en/of klinische expertise binnen de oedeemtherapie.

Zij heeft als voornaamste doel het organiseren van specialisatieopleidingen voor gezondheidswerkers binnen het domein van de oedeemtherapie.

Ons team

Doctor Prof. dr. Nick Gebruers Voorzitter

Hoofdocent verbonden aan de UAntwerpen, departement revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Kinesitherapeut en wetenschappelijk medewerker Oedeemkliniek, Universitair Ziekenhuis Antwerpen Onderzoeksdomein: Vasculaire pathologie

Doctor Dra. Vickie Van Besien Bestuurslid

Coördinator en kinesitherapeut van het Lymfecentrum UZ Gent. Praktijkassistent urogynaecologische wetenschappen verbonden aan de UGent, departement revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Zelfstandige kinesitherapeute privé-praktijk Mesics Evergem.

Doctor Prof. dr. Nele Devoogdt Bestuurslid

Hoofddocent verbonden aan de KU Leuven, departement revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Kinesitherapeut en coördinator van het Lymfoveneus Centrum UZ Leuven. Onderzoeksdomein: Evaluatie, preventie en behandeling van kanker-gerelateerd lymfoedeem

Doctor Prof. dr. An De Groef Bestuurslid

Docent verbonden aan Universiteit Antwerpen en post-doctoraal onderzoeker verbonden aan KU Leuven, departement revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Onderzoeksdomein: Pijn en armmorbiditeiten na borstkanker.

Doctor Dr. Tessa De Vrieze Bestuurslid

Post-doctoraal onderzoeker verbonden aan de KU Leuven, departement revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Onderzoeksdomein: Evaluatie en behandeling van borstkanker-gerelateerd lymfoedeem.

Doctor Dr. Hanne Verbelen Administratief medewerker

Onderwijsbegeleider verbonden aan de UAntwerpen, departement revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Onderzoeksdomein: Morbiditeit na borstheelkunde

Op zoek naar een therapeut?

Zoek een therapeut in uw regio

Nu zoeken